Hogyan él most egy nyolc éve orr nélkül született lány?

 Hogyan él most egy nyolc éve orr nélkül született lány?

Mint minden gyerek, Tessa is szeret játszani, táncolni, sétálni a szabadban, játékokat játszani és lovagolni. Ő a legátlagosabb lány, de Tessának egy szokatlan rendellenességgel kellett szembenéznie – orr nélkül született.

A gyermek születésekor apláziát diagnosztizáltak nála, ami egy test- vagy szervrész veleszületett hiányát jelenti, ebben az esetben az orrot. Az egész világon mindössze körülbelül 100 esetet ismernek ebből a betegségből.

Tessa képes köhögni, tüsszenteni, sőt még meg is fázik, annak ellenére, hogy nem tud szagolni és nincsenek orrmelléküregei.

A fiatal lány hihetetlenül derűlátó és optimista annak ellenére, hogy milyen kihívásokkal kellett szembenéznie születésétől fogva.

A szülők kezdeti sokkja a lányuk orr nélküli állapotán hamar elmúlt, és hamarosan már nem tekintették ezt olyasminek, ami különbözővé tenné őt más gyerekektől.

A házaspár az ultrahang során tudta meg, hogy a lánynak ilyen jellemzője lesz, amikor egy szokatlan arcprofilra figyeltek fel. A leendő szülőknek felajánlották a terhesség megszakításának lehetőségét, de ők ezt elutasították, így született meg a cuki Tessa. Lehet, hogy nem úgy született, mint a többi baba, de ez nem teszi őt rosszabbá másoknál.

A lány apláziája nem az egyetlen problémája; született továbbá gyenge szív- és szemproblémákkal is. Bal szeméről szürkehályogot távolítottak el egy műtét során, amikor mindössze 11 hónapos volt, de a komplikációk miatt ez a szem vak maradt.

Az orvosok tracheotómiát is végeztek, hogy Tessa lélegezni tudjon evés és alvás közben.

Tessa több műtéten is átesik majd. Ahogy növekszik, mesterséges orrokat kap. Serdülőkorban várhatóan elkészítik a végső protézist.

Minden ellenére Tessa soha nem adja fel, és boldog, kíváncsi és társaságkedvelő fiatal nővé válik. A szülők biztosítják a babát arról, hogy ő a legátlagosabb ember, és Tessa idősebb nővére és bátyja is megakadályozzák, hogy elveszítse a reményt.