Ezeket a sziámi ikreket 4 éves korukban választották szét: Hogy vannak most?

 Ezeket a sziámi ikreket 4 éves korukban választották szét: Hogy vannak most?

Jake és Erin Herrinnek 2002 késő telén két lánya született, Kendra és Malia. A babák sziámi ikrek voltak, ami vegyes érzelmeket váltott ki. Egyrészt a szülők nagyon örültek lányaik érkezésének, másrészt aggódtak a jövőjük miatt.

Kendra és Malia négy éven keresztül egy életet éltek, de a szüleik szerették volna megadni nekik a lehetőséget, hogy önállóan éljenek, ezért szétválasztották őket. A lányoknak mindkettőjüknek két lábuk van, és egyet-egyet tudtak használni. Fokozatosan alkalmazkodtak, és képesek voltak nehézség nélkül járni és akár futni is.

A szétválasztó műtétet 2006-ban hajtották végre. A beavatkozásban 31 orvos vett részt, akik több mint egy napig dolgoztak a lányokon. A média gyorsan értesült az eseményről, és Kendra és Malia kisebb hírességekké váltak.

Az ikrek 14 éve élnek külön.

Természetesen alkalmazkodniuk kellett az új környezetükhöz, de fokozatosan megtették ezt. A lányok iskolába járnak és néha otthon is kapnak oktatást. Emellett különböző képességeket is kifejlesztettek: mindketten szeretnek rajzolni, és nem is rosszak benne. Kendra és Malia jó példát mutattak társaiknak azzal, hogy bebizonyították, nincsenek reménytelen helyzetek. Az iskolában hősöknek tekintik őket, és társaik nagyra becsülik őket. A lányok elérték a 18 éves kort, és így néznek ki most.

A testvérek teljes életet élnek; lehetőségük van külön lenni és különböző helyeken tartózkodni. A lányok elvégezték a gépjárművezetői iskolát, és kiváló sofőrök. Van egy YouTube-csatornájuk és közösségi média profiljaik, ahol életük érdekes eseményeiről beszélnek. Több tízezren követik az ikreket a közösségi médiában.

A Herrin nővérek kapcsolatban állnak Kelly és Carter anyjával, akik szintén sziámi ikrek. Tanácsokkal látják el őt, és személyes tapasztalataik alapján minden lehetséges módon segítenek a babáknak. Kelly és Carter szintén a szétválasztást tervezik, de a szüleik még nem hoztak döntést.